פירוק אוטובוסים מאפשר להשתמש ברכבים כבדים שונים, כמו אוטובסים, שכבר אינם שמישים לנסיעה סטנדרטית, לצרכים אחרים. את האוטובוס עובר פירוק מפרקים לחלקים, חלקם עוברים לשימוש חוזר, חלקם למחזור וחלק להשמדה מסודרת. מטרת התהליך של פירוק אוטובוסים היא לשמור על המשאבים, למנוע פסולת מיותר ונזק לסביבה שנוצרים כאשר רכבים יוצאים משימוש. במאמר זה נעמיק בנושא של פירוק אוטובוסים. למה למכור אוטובוס לפירוק? מה צריך לדעת לפני שמתחילים בתהליך, מחר אוטובוס לפירוק ועוד מידע שימושי.
למה למכור אוטובוס לפירוק?
כאשר מבררים על האפשרות של מכירת אוטובוס לפירוק בדרך כלל יש כמה סיבות טובות:
- האוטובוס כבר לא שמיש – אוטובוסים שעברו תאונות משמעותיות ולא שווה לתקן, או כאלו שכבר ישנים מאד.
- תיקונים יקרים – ישנו שלב בחיי כל רכב שבו העלות לתיקון כבר אינה משתלמת ביחס לשווי הרכב.
- שמירה על ערך החלקים – כאשר מוכרים אוטובוס לפירוק לחלקים שלו יש ערך, חלקים ניתנים למכירה ולשימוש חוזר, חלקם למחזור.
- שמירה על הסביבה – כאשר מפרקים אוטובוס באופן מסודר, אפשר להיפטר מחומרים מזיקים ולא שימושיים באופן יעיל וידידותי לסביבה, כמו לדוגמה שמנים, סוללות וכן הלאה.
- פינוי שטח – אוטובוס הוא כלי רכב גדול שתופס הרבה מקום, לכן חשוב לפנות אותו באופן מסודר.
מה צריך לדעת לפני מכירת אוטובוס לפירוק?
אם אתם בתהליכים למכירת אוטובוס לפירוק, יש כמה דברים שכדאי להתייחס אליהם:
- ערך נוכחי של האוטובוס – חשוב לבדוק מה הערך של האוטובוס כרגע בהתחשב במצבו המכני ובמצב החלקים שלו. ישנם מקרים בהם לחלקים יש ערך משמעותי. ישנם מצבים בהם שווה למכור חלקים בנפרד לפני הפירוק.
- חיפוש חברה שעוסקת בפירוט אוטובוסים – חשוב למצוא חברה אמינה ומקצועית שתציע לכם את השירות של פירוק האוטובוס. ישנן חברות רבות שעוסקות בתחום ותוכלו לבקש הצעות מחיר ממספר חברות ולבחור בהצעה המשתלמת ביותר עבורכם.
- אישורים ובירוקרטיה – חשוב לוודא שהחברה שמצאתם מפרקת את האוטובוס על פי התקנות והחוקים.
- העברת בעלות – כאשר אתם מוכרים את האוטובוס לפירוק חשוב לוודא שהוא רשום באופן מסודר על שמכם ושאין עליו התחייבויות שונות כמו הלוואות או עיקולים כדי שהתהליך יוכל להתקדם.
- הסדרת המסמכים – כדי לייעל את התהליך הכינו מראש את כל המסמכים הרלוונטיים שברשותכם כולל רישיונות, ביטוחים וכן הלאה.
מתי ומי קונים אוטובוסים לפירוק?
בדרך כלל מוכרים אוטובוסים לפירוק במצבים הבאים:
- אוטובוס ישן מאד – כאשר האוטובוס כבר ישן מדי ואינו עומד בתקנים שונים כמו בטיחות או איכות הסביבה ויש להוריד אותו מהכביש שווה למכור אותו כדי שלא יעמוד סתם ויתפוס מקום.
- אוטובוס שעבר תאונה – אם האוטובוס היא מעורב בתאונה משמעותית ולא משתלם לתקן אותו יתכן ויהיה שווה למכור אותו לפירוק כדי שלא ישאר ללא שימוש.
- חידוש צי הרכבים – ישנם מקרים בהם חברות עושות החלפה ושדרוג של צי הרכבים ומוכרות מספר אוטובוסים במקביל.
מי קונה אוטובוסים לפירוק? בדרך כלל, הקונים הם:
ישן חברות המתמחות בתחום של פירוק רכבים, מתוכן ישנן חברות שעוסקות ספציפית בנושא של פירוק אוטובוסים. החברות האלו בדרך כלל יודעות לפרק את האוטובוס באופן כזה שהחלקים השמישים נמכרים לשימוש חוזר. חלקים בהם לא ניתן לעשות שימוש מעבירים למחזור במפעלים למתכת וכן הלאה. את השאריות שלא ניתן למחזור ולא למכירה משמידים באופן מסודר כדי למנוע זיהום לסביבה.
מחיר אוטובוס לפירוק
מחיר אוטובוס לפירוק משתנה בהתאם לגורמים שונים:
- מצבו הנוכחי של האוטובוס – ככל שלאוטבווס יש יותר חלקים שמישים, ובמיוחד כאשר החלקים האלו הם החלקים היקרים יותר, כך הוא שווה יותר. לדוגמה, אם המנוע תקין ומערכת החשמל תוכלו להרוויח יותר עבור פירוק האוטובוס משום שחלקים אלו יהיו שווים יותר.
- כמות ומשקל – ככל שישנם יותר חומרים שמשתלם למכור למחזור, כך האוטובוס יהיה שווה יותר. לדוגמה, אם ניתן לחלק משקל גבוה של אלומיניום, נחושת ופלדה.
- ביקוש – אם באוטובוס ישנם חלקים שיש להם ביקוש ודרישה גבוהים בשוק כך תוכלו לקבל עבורם יותר כסף.
- מיקום ביחס למגרש הפירוק – ככל ששינוע האוטובוס קצר יותר למגרש הפירוק כך תוכלו להרוויח יותר. במקרים בהם האוטובוס יכול לנסוע עצמאית תחסכו לגמרי את עלות הגרירה ותישארו עם יותר רווח נקי ביד.
בממוצע, עבור אוטובוס שעובר פירוק אפשר לקבל החל מ-5,000 ש"ח ועד ל-60,000 ש"ח, תלוי בכל הפרמטרים שציינו. ישנם מקרים בהם האוטובוס כבר חסר ערך לחלוטין ואז מדובר על פינוי ללא רווח משמעותי.
מה התהליך למכירת אוטובוס לפירוק?
אם מצאתם חברה שאתם מעוניינים למכור לה את האוטובוס לפירוק בשלב הראשון היא תבצע הערכה של האוטובוס וחלקיו. תוכלו לקיים משא ומתן על המחיר בהתאם לממצאים של הבדיקה. לאחר מכן, תצטרכו להגיש את כל המסמכים הרלוונטיים כמו רישיון הרכב, ביטוחים ואישורים ולבצע העברת בעלות מסודרת. בסיום התהליך הבירוקרטי, החברה שתרכוש מכם את האוטובוס תדאג להוביל אותו לאתר בו הוא יפורק. באתר מפרקים את האוטובוס בשלבים, החלקים התקינים נמכרים לשימוש חוזר, חלק מהחלקים למחזור כמו מתכות, וחלק להשמדה. בדרך כלל את התשלום תקבלו בשלב העברת הבעלות.
לסיכום, האפשרותת של מכירת אוטובוסים לפירוק היא אפשרות משתלמת, גם לכם וגם לסביבה. כאשר האוטובוס מפורק, אפשר לנצל את המשאבים שלו באופו אידאלי, גם לשמור על הסביבה וגם להרוויח תשלום עבור החלקים. כדאי לבחור בחברה אמינה ומקצועית שתטפל בתהליך מתחילתו ועד סופות ותציע לכם תשלום משתלם. אם יש בבעלותכם אוטובוס שאינו בשימוש, כדאי ומשתלם לבדוק את האפשרות של מכירה לפירוק.